Klaszbau Építő Központ

A Klaszbau Építő Központ építési beruházással ennek a koncepciónak a továbbfejlesztését és kiszélesítését kívánjunk megvalósítani. A Klaszbau Építő Központ az energia és környezettudatos tervezés és megvalósítás mellett, egy Tudástár létrehozását indítja el, azzal a céllal, hogy az építőiparban résztvevő szereplők – tervezők, kivitelezők, szakmát tanulók, építtetők, beruházók -, korszerű, egységes tudást kaphassanak egy helyen és egy kézből, a szakma kiemelkedő tudással rendelkező képviselőitől. A Tudásközpont a tervezés és modellezés mellett, a zárt „készre tervezett és előkészített” kivitelezést is fejleszteni kívánja.

Az épület tervezésénél ennek az összetett funkciónak az építészeti megfogalmazását tartottuk szem előtt, emellett olyan épületet terveztünk, amely „0” energiaigényű és „0” károsanyag kibocsátású lesz.

A Klaszbau Építő Központ, mint tervezési bázis:

A megbízóink által elképzelt épületek megvalósításához saját építésztervezőink és energetikusaink készítik a terveket. A koncepciók kialakításánál, a törvények és szabványok betartása mellett, olyan korszerű technológiák alkalmazására teszünk javaslatot, ami az adott cél eléréséhez a leggazdaságosabb megoldást adja. Ezeket a „tudásokat” folyamatos képzésekkel, az Építőanyag-gyártók fejlesztési információit első kézből megszerezve integráljuk a tervezési folyamatba.

A tervezés fontos része a kivitelezés (projekt megvalósítás) magas szintű előkészítése, az úgynevezett „készretervezés”. A Megbízóinkat magas szintű modellezéssel szolgáljuk ki, hogy az elképzeléseiket már a tervezőasztalon „élőben” láthassák, és lehetőséget biztosítunk az optimális megoldások megtalálására, bemutatására.

A Klaszbau Építő Központ, mint megvalósítási bázis:

A magas szintű tervezést követően a megvalósításban olyan telephelyi előkészítést és konszignációs alapanyag tárolást végzünk, amellyel a helyszíni kivitelezési tevékenység csökkenthető, ezzel együtt a megvalósítás átfutási ideje jelentősen rövidül.

A Kivitelező Partnerek bevonása már az előkészítés folyamán megtörténik, így a konkrét megvalósítási folyamatban felmerülő kérdések elmaradnak, vagy jelentősen csökkennek.

A Klaszbau Építő Központ, mint tudástár:

A tervezés és megvalósítás során együttműködő Partnerekkel közösen felhalmozott és folyamatosan aktualizált információkat elérhetővé tesszük a szakmagyakorlók részére.

Találkozó és képzési helye lesz az építészeknek, a kivitelezőknek, a szakmát tanulóknak és építtetőknek, valamint a szakági tervezőknek is. A szakmunkát tanulók esetében együttműködést tervezünk oktatási intézményekkel, különösen a hiányszakmákra tekintettel.

A Klaszbau Építő Központ, mint kreatív műhely:

Kiállítások, bemutatók, előadások szervezésével egy az építészet résztvevői számára biztosítunk bemutatkozási lehetőséget. Ezek keretében szerzett információkkal bővítjük tudástárunkat. Bevonjuk Partnereinket a tervezési és megvalósítási folyamatba.

A Klaszbau Építő Központ, mint üzleti modell:

Az üzleti modell lényege, hogy a fentiekben felsorolt területek rendkívül szoros együttműködésével olyan magas színvonalú szolgáltatást nyújtsunk Megbízóinknak, ami a helyi körülmények között, ilyen integrált módon egyedülálló.

Hírek, aktualitások

Ötlettár - tetőtéri gyerekszobák

A gyermekek korától függetlenül, a gyerekszoba saját kis birodalmuk, a játék és a tanulás színtere. Gondoskodjon a kellő mennyiségű napfényről, friss levegőről  a VELUX Standard Plus tetőtéri ablakokkal.

RÉSZLETEK

Ötlettár - tetőtéri konyhák

A konyha sokszor a lakás szíve - mindig itt gyűlik össze  a legnagyobb tömeg, itt esik a legjobban a beszélgetés a baráti vagy családi összejöveteleken. Ha tetőtérben élünk, biztosan napfényes, világos konyhát mondhatunk magunkénak, ahol élmény a sütés-főzés.

RÉSZLETEK

Tanácsok, ötletek tetőtéri ablak vásárlása előtt

Ha jelenleg régi ablakai vannak, amelyek mellett télen húz a hideg, nyáron viszont átforrósodik az üveg, nehéz a nyitás-zárás a faszerkezet elvetemedése miatt, akkor bizonyára olyan nyílászárót szeretne helyette, amely jóval nagyobb komfortot nyújt, és évtizedekig kiválóan működik.

RÉSZLETEK

Értesüljön elsőként tervezési, építési, felújítási tippjeinkről, legújabb híreinkről.

Csatlakozzon egy Építő Közösséghez, iratkozzon fel hírlevelünkre!