Főoldal » Aktuális híreink » Hogyan legyen egészségesebb otthonod?

Hogyan legyen egészségesebb otthonod?

2018. 10. 09.
Az emberek egy nap alatt 22 000-szer lélegeznek ki és be. A friss levegő hiánya rontja a tanulási és munkavégzési képességet, emellett allergiát okozhat. Szeretné tudni, hogyan juthat egészséges lélegzetvételhez egész nap?

Egészséges lélegzetvétel egész nap

Kifejezetten fontos, hogy lakását a reggeli időszakban, valamint főzés, zuhanyozás, ruhaszárítás, takarítás közben vagy után alaposan kiszellőztesse.
Ha újépítésű, erőteljesen légzáró épületben él, akkor még fontosabb a szellőztetés a páralecsapódás megelőzésére, később a falak penészesedésének, vagy allergiák kialakulásának megelőzésére.

Egészségesebb otthonnal takarítson meg többet

A társadalom teljes energiafelhasználásának 40%-át az épületkben használt energia emészti fel.

A VELUX megoldások kiváló hőszigetelési tulajdonságaik és a napenergia passzív hasznosítása révén optimalizálják otthona energiateljesítményét. A VELUX termékekkel kihasználhatja az ingyenes napenergiát, és csökkentheti fűtés- illetve áramszámláját.

Profitáljon a napfényből

A tetőtéri ablakok kétszer annyi napfényt engednek be az épületekbe mint homlokzati társaik.

Az elegendő napfény jelenléte otthonában elengedhetetlen ahhoz, hogy jól érezze magát. A tetősíkablakok kétszer annyi fényt engednek a belső terekbe, mint a homlokzati ablakok, és háromszor többet, mint az ablakfülkében elhelyezett függőleges ablakok. Minden VELUX tetőtéri ablakot úgy terveztünk meg, hogy segítse Önt a maximális komfort elérésében. Hisszük, hogy a legjobbat alkottuk az ablakok energiamérlegét tekintve, mely az ablakon keresztüli hőnyereség (passzív beáramló napenergia) és hőveszteség különbsége. Keresse a minél kisebb U-értékkel rendelkező tetőablakokat (pl. Standrad Plus kategória). Az U-érték megmutatja Önnek, hogy mennyi hőenergia távozik az üvegfelületen keresztül (W/m2K).

Friss levegő kéményhatással

Napi 2-4-szeri ablaknyitással optimálissá tehető a beltéri levegőminőség.

Szellőztessen napi 2-4 alkalommal 5-5 percig, hogy a levegő friss és egészséges maradjon otthonában. Használja a kéményhatást, és szellőztesse át az egész házat. Egyszerre nyissa ki tetőtéri és homlokzati ablakait, így az elhasználódott levegő azonnal távozik a tetőtéri ablakokon át, míg a függőleges nyílászárók beengedik a frisset.

Használjon minél több ingyenes energiát

A Nap 1500-szor annyi energiát biztosít mint a Föld teljes lakosságának energiafelhasználása napjainkban. Mindezt ingyen és káros mellékhatások nélkül!

Az ablakokon át beérkező napfény lehetővé teszi, hogy Ön kevesebbet használja a fűtési energiát télen, speciális üvegezéssel a hűtésre fordított villamos energiát nyáron, és a mesterséges megvilágítást egész éven át. Minden egyes VELUX tetőtéri ablakot úgy terveztünk, hogy a lehető legtöbb napfényt és napenergia-nyereséget szállítsa az Ön tetőterébe. Kiegészítő termékeinkkel (Beépítőtermékek, Árnyékolók) Ön is megalkothatja saját, igényre szabott energiahatékony megoldását.

Használja a beépített szellőzőnyílást

A gyermekek tanulási képessége 15%-kal is nőhet a jó beltéri klímának köszönhetően.

A jó minőségű beltéri levegő bizonyítottan fokozza gyermeke tanulási képességeit otthon és az iskolában is. A VELUX tetőtéri ablakok használatával
Ön biztos lehet abban, hogy – a fűtési szezonon kívül – az egész nap nyitva hagyott szellőzőnyíláson át a szoba levegőjének 70%-a kicserélődik, miközben az ablak zárva van. A friss levegő és a beáramló napfény hatására egy komfortos lakótér jön létre, melyben a gyerekek is kreatívabbak és hatékonyabban tudnak tanulni.

Válasszon professzionális tetőtéri ablakokat megfizethető áron az egészsége megőrzése érdekében!

Tetőtéri ablak kalkulátor

Hírek, aktualitások

Értesüljön elsőként tervezési, építési, felújítási tippjeinkről, legújabb híreinkről.

Csatlakozzon egy Építő Közösséghez, iratkozzon fel hírlevelünkre!